#9 digital økonomi og forretningsmodeller – tanker og refleksjoner
#9 digital økonomi og forretningsmodeller – tanker og refleksjoner

#9 digital økonomi og forretningsmodeller – tanker og refleksjoner

#9 DIGITAL ØKONOMI OG FORRETNINGSMODELLER – TANKER OG REFLEKSJONER

Etter en måned fylt av flere spennende og svært interessante forelesninger, er første del av faget digital markedsføring historie. Professor og foreleser Arne Krokan har hatt ansvaret for å styre skuta, og han har loset oss gjennom ulike temaer med stødig hånd. Læringskurven har vært bratt, det har vært intenst og en smule overveldende, men ikke minst, svært engasjerende og lærerikt. 

Krokan har gitt oss et innblikk i det han selv omtaler som «det kompliserte samspillet» mellom teknologi, samfunn og organisasjon, og pekt på hvordan den teknologiske utviklingen vil kunne prege det samfunnet vi lever i og kjenner til. Digitalisering, teknologi og alle deres muligheter er svært aktuelle temaer. Krokan har lagt stor vekt på hvor viktig det er å kjenne til og ha forståelse for utviklingen av disse fenomenene, ikke bare som fremtidige markedsførere, men også som individer i et stadig mer friksjonsfritt samfunn. 

Foreleser Krokan har guidet oss gjennom en jungel fylt av muliggjørende teknologier og digitale tjenester og løsninger, og gitt oss et innblikk i hvilke muligheter og utfordringer som er knyttet til disse fenomenene. 

Krokan har blant annet brukt tid på å gi oss en dypere forståelse av hva kunstig intelligens, 3D-printing, VR/AR-teknologi og blokkjeder egentlig er, og forklart hvordan fagområder i såpass rask vekst vil føre med seg både positive og negative konsekvenser. Et av de mest interessante aspektene ved dette er hvorvidt slike teknologier kun vil by på smarte løsninger, eller om de faktisk vil kunne gjøre livet vanskeligere for enkelte samfunnsgrupper. I tillegg til dette har plattformtjenester, transaksjonskostnader, nettverkseffekter og anbefalingsalgoritmer også vært sentrale temaer i forelesningene. Disse begrepene er alle en del av det nye digitale nettsamfunnet, og til sammen har de gitt oss forbrukere muligheter i det uendelige.

For å oppsummere kan man si at digitale løsninger og teknologiske fenomener er kommet for å bli. Noen av løsningene de muliggjørende teknologiene driver frem er både smarte, effektive og kostnadsbesparende, andre er skremmende og foruroligende. Man kan vel si at det er det mest spennende, og eventuelt fryktinngytende, aspektet ved denne utviklingen, vi vet ikke helt hvor det bærer og hva fremtiden vil bringe. Uansett hva som skjer og hva utfallet blir, vil den digitale og teknologiske reisen absolutt være verdt å følge med på! 

Marthe

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *